1

Avec VAIBS, Alphatronics dispose d'un nouveau partenaire pour l'analyse et le traitement automatique en temps réel des images vidéo.

  • 2 minutes temps de lecture
Nieuwsbericht-Alphatronics-VAIBS-banner-01.jpg

Samen sta je sterker dan alleen. Daarom werken we graag samen met partners in binnen- en buitenland. Waar we reeds verschillende partners uit België mochten verwelkomen, breidt ons partnernetwerk in Nederland ook verder uit. Vanaf heden is het namelijk ook mogelijk om de software ‘Vadio-platform’ van VAIBS te verkrijgen via Alphatronics.

Automatiseren van visuele inspectie

Naast de intrusion functionaliteit voor het proactief beveiligen van gebouwen of terreinen, beschikt het Vaidio-platform standaard over 30+ AI Analytics die op verschillende manier ingezet kunnen worden. Zo biedt Vaidio bijvoorbeeld ook functionaliteit op het gebied van kentekenplaatherkenning, ID-verificatie en gezichtsherkenning. Daarnaast kan Video AI Analytics ook ingezet worden binnen parkeermanagement als geheel. Denk hierbij aan capaciteitsbewaking, detectie van rijrichting en meer.

Een meerwaarde voor de eindgebruiker

Voor VAIBS betekent de nieuwe samenwerking met Alphatronics een uitbreiding in hun partnernetwerk in België. Commercieel Directeur Kasper van Kekem is daar erg blij mee: ‘Alphatronics is niet alleen een gevestigde naam binnen de Belgische markt, maar ook internationaal gezien. Het bedrijf levert daarbij innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten aan haar klanten. Als zo’n mooie organisatie ons benadert om te sparren over een samenwerking, hoeven wij niet lang na te denken.’

De samenwerking tussen Alphatronics leidt volgens Van Kekem tot meerwaarde voor de eindgebruiker: ‘Met jarenlange ervaring in de markt, voelt Alphatronics de behoefte van de klant goed aan. De standaard intrusion-functionaliteit van het Vaidio-platform is natuurlijk een mooie verbreding van het productportfolio, wanneer het aankomt op buitenschildetectie. Vaidio werkt als systeem met vrijwel iedere bestaande IP-camera, waardoor de klant van Alphatronics straks op een laagdrempelige manier aan de slag kan met proactieve beveiliging van gebouwen en terreinen.’

Uitbreiding op bestaande dienstverlening

Voor Alphatronics betekent de toevoeging van het Vaidio-platform aan het productportfolio een uitbreiding op de bestaande dienstverlening.

Naast de klassieke fysieke afsluitingen zoals slagbomen, aanmeldkiosken, hekwerk enzovoort, willen klanten de beveiliging van hun terreinen uitbreiden met camerabewaking. De mogelijkheid om real-time alarmeringen te koppelen bij detectie van ongewoon gedrag, is een veelgevraagde toepassing waar Alphatronics nu ook in kan voorzien.

Het Vaidio-platform beschikt over een zeer uitgebreide database van goederen en gedragingen die worden herkend. Daarenboven kan Alphatronics het systeem zelf ‘slimmer’ maken door ontbrekende gegevens aan te leren. Het platform werd door de engineers van Alphatronics grondig getest en goedgekeurd. De visie van Vaidio om het platform te blijven onderhouden en verder uit te breiden juichen we alleen maar toe. Naast de technische mogelijkheden en de betrouwbaarheid speelden ook de snelle support van het VAIBS team een belangrijke rol in de keuze tot partnership.

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd wat Alphatronics of VAIBS voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van toegangscontrole? Check de Alphatronics-oplossing of bekijk de verschillende oplossingen die Vaidio biedt.