1

Toebehoren voor slagbomen

Alphatronics-Verkeerseiland-17.jpg

Modulaire prefab verkeerseilanden

Onze modulaire verkeerseilanden, ook wel middengeleiders genoemd, zijn uw handige hulpmiddel om snel en efficiënt slagbomen en bedieningszuilen te plaatsen. Daarnaast doen ze ook dienst als fysieke markering voor de scheiding van wegverkeer.

Een Alphatronics verkeerseiland bestaat uit gegalvaniseerde kop- en middenstukken waarop slagbomen, zuilen, verkeerslichten, enz. gemonteerd kunnen worden.

De breedte van een prefab verkeerseiland is 600 of 800 mm, de lengte is onbeperkt.

Alphatronics-voertuig-lusdetectie-04.jpg

Lusdetectie voor voertuigen

Bij de meeste slagboominstallaties worden voertuig-detectielussen in het wegdek aangebracht voor het automatisch sluiten van de slagboom na een passage van een voertuig of het automatisch openen voor uitgaand verkeer. 

Een voertuig-lusdetectie kan enkel gebruikt worden bij voertuigen met voldoende metaalmassa en is aldus niet geschikt voor gebruik bij doorgangen voor fietsers en voetgangers. Hier stellen wij voor voertuigen te detecteren met fotocellen, laser- of sonartechnologie.

Een detectielus kan aangebracht worden onder of in verschillende soorten bestrating zoals daar zijn; klinkers, tegels tot beton of asfalt.

Alphatronics-Fotocel-slagboom-02.jpg

Fotocelbeveiliging voor slagbomen

Ter beveiliging van de slagboom zorgt de fotocelbeveiliging ervoor dat de slagboom niet sluit bij onderbreking van de infraroodstraal.

Een fotocel bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender stuurt de infrarode lichtbundel naar de ontvanger. Wanneer deze lichtbundel wordt onderbroken, stuurt de fotocel een actie van een installatie aan.

Bijvoorbeeld de slagboom blijft open zolang de lichtbundel wordt onderbroken.

Alphatronics-Laser-scanner-slagboom-01.jpg

Laser Scanner voor slagbomen

De laser scanner voor slagbomen biedt een mooi alternatief voor inductielussen: snellere installatie, detectie van alle soorten voertuigen en meer flexibiliteit.

Deze lasersensor voor slagbomen wordt gebruikt voor opening, beveiliging en/of aanwezigheidsdetectie. De breedte en diepte van het detectieveld kunnen zeer flexibel worden ingesteld (max. detectieveld van 9,9 x 9,9 meter).

De installatie van deze sensor heeft geen invloed op de grond in de directe omgeving; er kan eenvoudig een onbeperkt aantal detectievelden worden gedefinieerd (teach-in door te lopen).

Alphatronics-pendelsteun-02.jpg

Opvangpaal en pendelsteun voor slagbomen

Een opvangpaal of pendelsteun is noodzakelijk vanaf een armlengte van 4 meter en dient als steun en demping wanneer de slagboom in horizontale positie komt.

Alphatronics-onderkruipbeveiliging-slagboom-04.jpg

Aluminium gordijn voor slagbomen

De onderkruipbeveiliging van Alphatronics is een aluminium vouwscherm onder de slagboomarm dat de doorgang voor voetgangers bemoeilijkt. 

Een slagboom met een scharnierend ondergordijn verbetert bovendien de zichtbaarheid en de stevigheid van uw slagboom.

Alphatronics-ledverlichting-slagboom-02.jpg

Ledsignalisatie voor slagbomen

Ledsignalisatie wordt op de arm van de slagboom aangebracht om de zichtbaarheid bij slechte weersomstandigheden te verhogen.

De ledsignalisatie wordt zo gepositioneerd zodat ze aan beide zijden van de slagboom zichtbaar zijn.

In gesloten of bewegende toestand van de slagboomarm zal de LED-strip rood oplichten, in open toestand zal de strip groen oplichten.