1

Toegangscontrole voor bedrijven, waar kan je optimaliseren?

  • 2 minuten leestijd
Alphatronics-perimeterbeveiliging-Etex-banner-03.jpg

Wat houdt fysieke toegangscontrole in?

Het doel van fysieke toegangscontrole voor bedrijven is om ongeoorloofde toegang tot bepaalde gebieden te voorkomen en de veiligheid van mensen, goederen en gegevens te waarborgen.

We maken onderscheid tussen toegangscontrole-oplossingen voor personen en voertuigen

Toegangscontrole voor personen omvat volgende maatregelen:

  1. Toegangspassen: Personen worden voorzien van identificatiepassen, zoals sleutelkaarten, proximity-kaarten of RFID-tags. Deze zijn nodig om toegang te verkrijgen tot bepaalde afdelingen van het bedrijf.
  2. Biometrische identificatie: Dit omvat het gebruik van unieke fysieke kenmerken van een persoon, zoals vingerafdrukken, irispatronen of gezichtsherkenning. Deze zijn nodig om de identiteit van een persoon te verifiëren en toegang te verlenen.
  3. Pincode: Personen kunnen worden gevraagd een specifieke code in te voeren om toegang te krijgen tot beveiligde zones.
  4. Tourniquets of draaikruisen en doorlooppoorten

Toegangscontrole voor voertuigen omvat volgende maatregelen:

  1. Toegangspoorten: Bedrijven kunnen gebruikmaken van slagbomen, schuifpoorten of andere fysieke barrières om de toegang tot het terrein te regelen. Toegang wordt verleend via een toegangspas, voertuigidentificatiesysteem of na communicatie via de intercom.
  2. Voertuigidentificatie: Dit kan bestaan uit het gebruik van speciale tags, stickers of transponders op voertuigen die door een lezer worden gedetecteerd om de identiteit van het voertuig te verifiëren en toegang te verlenen.
  3. Nummerplaatherkenning of ANPR: Camerasystemen kunnen nummerplaten scannen en vergelijken met een database van geautoriseerde voertuigen om de toegang te controleren.
  4. Logistieke automatisatie: Breng alle voordelen van logistieke processen samen en ontvang real-time informatie over de logistieke flow op je terrein.

Koppeling maken met (aanwezige) software

Met behulp van de API-softwarekoppeling, die standaard geleverd wordt bij alle apparatuur, kan je nieuwe of bestaande software op een eenvoudige manier verrijken. Doorgedreven support door gespecialiseerde engineers wordt hierbij steeds voorzien.

Samen de toegang van uw bedrijf optimaliseren?

Het exacte systeem en de maatregelen voor fysieke toegangscontrole bij bedrijven varieert afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de beveiligingsbehoeften en de industrie waarin het bedrijf actief is.

We helpen je graag de juiste keuzes maken.